En nu wegwezen! - Gerard van Hal
Laat je meevoeren op een bijzonder avontuur vol uitdagingen en ontdekkingen! Maak kennis met Gerard van Hal en zijn onvergetelijke reis per fiets van Noord-Holland naar Santiago de Compostela. Een inspirerend reisverslag, dat niet alleen een verhaal vertelt over kilometers fietsen, maar ook over doorzettingsvermogen, avontuur en liefdadigheid.
Gerard fietste 3000 kilometer van Sint Pancras naar Noord-Spanje. Met elke trap kwam hij dichter bij zichzelf én bij het besef dat hij in tegenstelling tot zijn zwager, die veel te vroeg overleed aan Alzheimer, zo'n droomtocht had kunnen maken. Daarom besloot Gerard de opbrengst van zijn boek te schenken aan Alzheimer Nederland, de stichting die onderzoek doet naar deze ingrijpende ziekte en de verbetering van het leven van mensen die eraan lijden.
In zijn reisverslag neemt Gerard je mee langs de prachtige plattelandswegen van Frankrijk, door de glooiende heuvels van Noord-Spanje en uiteindelijk naar de iconische kathedraal van Santiago de Compostela. Onderweg ontmoette hij interessante mensen en leerde hij over verschillende culturen. Hij overwon talloze uitdagingen, zoals het klimmen van steile heuvels en het trotseren van de elementen.
Kortom, dit reisverslag is een inspirerend verhaal over avontuur, doorzettingsvermogen en liefdadigheid. Een unieke kans om een verhaal te lezen over een bijzondere reis die niet alleen Gerard, maar ook de levens van anderen heeft beïnvloed. Koop dit reisverslag vandaag nog en steun de strijd tegen Alzheimer.
Het boek van Gerard is uitgevoerd met vele tientallen foto's en verschijnt op 8 april. Bestel het hier met 2 euro korting!
Long COVID gedichten doe boekje
Long COVID betekende een voortijdig eind van de lange carrière in het onderwijs van Ineke van Uden-Betist. Wat begon als een ‘simpele’ corona-besmetting leidde bij Ineke na negen maanden van sukkelen tot een drastisch besluit: vertrekken bij de basisschool waar zij haar hart aan verpand had. Nog steeds in de lappenmand werkt Ineke sindsdien keihard aan haar herstel met behulp van fysio, ergo, bedrijfsarts, HR casemanager en een loopbaancoach. Tijdens de gesprekken met deze hulpverleners maakt Ineke dankbaar gebruik van de metaforen die haar helpen haar gevoelens onder woorden te brengen. Een aantal van die beeldspraken heeft ze omgezet in korte gedichtjes met bijpassende, eigen foto’s en illustraties.
De opbrengst van dit boekje gaat volledig naar de Stichting Long COVID ter financiering van onderzoek.
Ineke: ‘Deze hele periode is behalve erg zwaar ook bijzonder leerzaam geweest. Mijn nieuwe werkelijkheid zal anders zijn dan mijn werkelijkheid voor januari 2022.’
Over de auteur: Ineke is 62 jaar oud en woont in Rotterdam. Ruim 35 jaar werkt zij bij één en dezelfde vereniging in het Rotterdamse basisonderwijs. De eerste twintig jaren als groepsleerkracht en intern begeleidster. De laatste vijftien jaar als schoolleider. In januari 2022 kreeg Ineke voor de tweede keer corona. In eerste instantie verliep de besmetting, zoals bij vele anderen: een beetje verkouden, lichte verhoging en wat druk op de borst. Na zeven dagen was er een wending van mild naar ernstig. De benauwdheid liep op en ging gepaard met pijn tussen de schouderbladen en een onregelmatig hartritme: de reden voor een opname op de SEH. Sinds die tijd bleef Ineke last houden van ernstige vermoeidheid, zware hoofdpijnen en spierpijnen en hoort zij tot de groep van Long COVID patiënten. In september 2022 nam Ineke een voor haar en haar team moeilijk besluit; afscheid nemen van de basisschool waaraan zij al dertien jaar leiding gaf. Het gevoel van tekortschieten voor de school, collega’s, kinderen, ouders en het wel willen maar niet kunnen waren niet goed voor haar mentale welzijn. Met behulp van fysio, ergo, bedrijfsarts, HR casemanager en een loopbaancoach is Ineke bezig met reïntegreren op een andere plek binnen het onderwijs en maakt zij kleine stapjes richting herstel.
Tijdens de gesprekken met deze hulpverleners zijn de metaforen ontstaan van de gevoelens die zij ten gevolge van Long Covid ervaart. De metaforen hielpen Ineke haar gevoelens te duiden in de gesprekken met de hulpverleners. Een aantal van die beeldspraken heeft ze omgezet in korte gedichtjes met bijpassende, eigen foto’s en illustraties.
Bestel nu uw eigen exemplaar hier.
De proefdruk is inmiddels met groot enthousiasme ontvangen, zo laat Ineke weten:
- Mijn werkgever heeft een twintigtal proefdruk-boekjes gekocht als geschenk voor zieke medewerkers en een aantal ter inzage op de leestafel bij de bedrijfsartsen gelegd. Dit gebaar van mijn werkgever wordt door medewerkers die ziek zijn en ook door gezonde medewerkers erg gewaardeerd.
- Een medewerker van een school heeft het boekje besteld via goededoelenboeken om cadeau te doen aan een zieke collega die thuis zit met Long COVID. Zij en haar gezonde collega’s gaan eerst zelf het boekje lezen om zo meer inzicht en begrip te krijgen, vervolgens schrijft iedere collega een persoonlijke boodschap in het boekje en geven hiermee een extra, collegiale dimensie aan het boekje.
- Een praktijk voor ergotherapie gebruikt metaforen uit het boekje ter ondersteuning van hun therapie aan Long COVID patiënten.
- Een praktijk voor fysiotherapie heeft een aantal proefdruk-boekjes voor haar Long COVID patiënten om uit te delen en te gebruiken in de Long COVID fysio-groep.
- Mijn huisarts heeft wat proefdruk-boekjes ter inzage op de leestafel van de spreekkamer gelegd.
- Een aantal reacties van lezers zonder Long COVID: ‘Je hebt mooi verwoord wat Long COVID met iemand doet. Het is best heftig om te lezen. Ik was erdoor ontroerd. Ik hoop dat dit boekje bijdraagt aan meer begrip en dat verder onderzoek naar oorzaak en effectieve behandeling door blijft gaan. Je mag trots zijn op dit boekje.’
- Overeenkomstige reacties van lezers met Long COVID: ‘Door mijn verminderde concentratie is mijn aandacht beperkt. Fijn dat het korte teksten zijn met een bijpassend beeld, heel mooi weergeven en zo herkenbaar allemaal.’
Gebruik je energie verstandig, bestel nu je eigen exemplaar hier en steun het goede doel!
Zo blij als een aardbei - Sabine van den Bulk
In 2011 verscheen de eerste editie van Zo blij als een aardbei.
Auteur Sabine van den Bulk kreeg een bijna dood ervaring, als gevolg van een shock en twee hartstilstanden. Na haar herstel specialiseerde Sabine zich als BDE-therapeute: 'Een BDE is geen ziektebeeld, maar
onderdeel van een levensproces, net als geboorte en
overlijden. De beleving is voor iedereen anders.'
Over Sabine’s boek schreef Pim van Lommel, de befaamde cardioloog, onderzoeker en schrijver, die wereldwijde bekendheid kreeg door zijn grootschalige klinische studie naar bijnadood ervaringen bij patiënten die een hartstilstand hadden overleefd: ‘De manier waarop Sabine voorbeelden geeft uit de praktijk en het leven van alledag maakt het boek
begrijpelijk en goed leesbaar. Het is geschikt voor een ieder die hiervoor openstaat en het leven 'zo blij als een aardbei' tegemoet wil treden.
De opbrengst van deze nieuwe uitgave, die overigens inhoudelijk gelijk is aan de oorspronkelijke versie, gebruikt Sabine om speciale aandacht te vragen voor bijna dood ervaringen bij kinderen. Op dat gebied is nog heel weinig informatie beschikbaar.
Bestel het boek hier. (Deze editie van Zo blij als een aardbei is niet in de boekhandel verkrijgbaar) Meer informatie over het werk van Sabine: www.sabinevandenbulk.nl.
Lucht is leven! - Mariska Schollaart
Met dik over de honderd verkochte exemplaren in de voorverkoop, kan Lucht is leven! van Mariska Schollaart nu al een succes worden genoemd. Ga er maar aan staan: een 356 pagina's tellend ervaringsverhaal van een jonge vrouw die haar leven op zijn kop gegooid ziet door ernstig astma en aanverwante aandoeningen. Mariska belandt talloze keren in het ziekenhuis en 'mag' driemaal in Davos naar het astmacentrum om letterlijk 'op adem' te komen. Ondanks alle tegenslag laat ze de kaas niet van haar brood eten. Hup, de schouders eronder en gáán...
De opbrengst van haar boek schenkt Mariska aan twee goede doelen: de astmaVereniging Nederland en Davos; en Stichting Franciscus Vriendenfonds.
Lucht is leven! is een indrukwekkend en inspirerend verhaal over het leren omgaan met meerdere chronische ziektes, emoties, teleurstellingen,
tegenslagen, jezelf herontdekken, binnenhobby’s zoeken, grenzen stellen, balans creëren, kijken naar wat wél kan en bovenal genieten van alle mooie dingen in het leven.
Soms gaan stormen niet voorbij, dan zul je moeten... dansen in de regen!
Anderen over Mariska's boek
Saskia van Joolingen (POH-GGZ):
'Dit boek helpt. Mariska laat, zoals alleen zij dat kan, met dit boek zien hoe ze ook op schaduwplekken van haar leven de zon kan laten schijnen, als een toverfee van mooie woorden.'
Rosan, lotgenoot:
'Ziek zijn kan heel eenzaam voelen. Na het lezen van dit boek weet je dat je niet alleen bent.'
Marlies van Doorn (huisarts):
‘Ik ben onder de indruk van de reis die de schrijfster gemaakt heeft.
Van klachten naar uiteindelijk haar diagnose: ernstig astma.
En dan gaat het verder: rouw, afscheid, loslaten, acceptatie.
Ze moet voortdurend balanceren om haar gezondheid
zo goed mogelijk te houden.
Als lezer krijg je het gevoel dat je voortdurend
over haar schouder meekijkt,
daardoor komt haar verhaal heel dichtbij.’
‘De schrijfster laat zien wat erbij komt kijken
om met een ernstige chronische ziekte te leven.
Ze blijkt tot heel veel in staat en
neemt stukje bij beetje de regie terug over haar leven.
Wat een veerkracht kan een mens hebben!
Zowel mensen met een chronische ziekte
als hulpverleners kunnen
heel veel van haar verhaal leren.’
Mariska's boek is overal te koop, maar de opbrengst voor het goede doel is het hoogste als je rechtstreeks bij de uitgever bestelt, dus hier.
Hoe kank'er mee omgaan - Mirjam Oskam
En dan krijg je de diagnose borstkanker. Je leven staat in één klap op zijn kop. In dit boek vertel ik mijn verhaal, hoe ik alles op een positieve manier heb gerockt.
2 mei 2019 was voor ons gezin een zwarte dag. Er werd bij mij borstkanker geconstateerd. De grond zakte even onder onze schoenen weg. Het moest landen, maar al snel heb ik mijn schouders eronder gezet. Het werd er tenslotte ook niet anders van, dus positief blijven. Een ding was voor mij duidelijk, ik wilde fit blijven. Tijdens mijn behandeltraject heb ik heel veel gewandeld. Positief blijven en het vele lopen heeft bijgedragen aan mijn herstel, wat ook werd beaamd door mijn artsen. Benieuwd naar mijn verhaal? Duik dan maar snel dit boek in.
De opbrengst van dit goede-doelen-boek komt ten goede aan borstkankeronderzoek. Het eindbedrag wil ik graag schenken aan het AVL Amsterdam.
Mirjam
De onverwachte tegenstander - Barry Nijenhuis
Er gebeuren vreemde dingen met Donny, vooral op het voetbalveld waar hij zo graag vertoeft. Langzaam krijgt hij in de gaten wie zijn echte tegenstander is...
Barry Nijenhuis schreef een boek waarin hij zijn eigen ervaringen verwerkte. Net als de hoofdpersoon uit zijn boek lijdt Barry aan
neurofibromatose type 2 (NF2), een erfelijke ziekte. Ongeveer 1 op de 40.000 mensen wordt hiermee geboren. Dit betekent dat er in Nederland ongeveer 400 tot 500 mensen met NF2 zijn.
Neurofibromatose type 2 (NF2) is een genetische aandoening. NF2 geeft aanleiding tot tumor-ontwikkeling langs de zenuwen in het lichaam met als hoofdkenmerk de brughoektumoren aan beide kanten van de hersenen. De tumoren (als zodanig) zijn niet kwaadaardig, maar kunnen wel ernstige klachten veroorzaken en zelfs leiden tot invaliditeit, vooral in de vorm van gehoorbeschadiging of gehoorverlies, evenwichtsproblemen, zichtproblemen en gezichtsparalyse.
Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar de neurofibromatose vereniging Nederland, de NFVN. Het LUMC doet onderzoek naar het voorspellen van het effect van nieuwe medicijnen tegen (o.m.) NF2, zodat deze medicijnen kunnen worden ingezet bij die patiënten die er baat bij hebben, en kunnen worden vermeden bij patiënten bij wie deze ingrijpende therapie toch niet zou werken. De NFVN wil daar graag aan bijdragen. Info: www.neurofibromatose.nl.
Tot de boekintroductie op 16 april kost De Onverwachte Tegenstander € 15,00, daarna is de prijs € 17,50. Bestel nu snel dit prachtige verhaal met een goed doel hier.
Met zijn boek 'De Godfather vertelt' haalde Tiny Timmermans 4500 euro op voor KWF Kankerbestrijding. Met zijn nieuwste bundel 'Prietpraat' poogt hij die score te overtreffen. Dit keer gaat de opbrengst naar KiKa KinderKampen.
Oud-kroegbaas Timmermans verzamelt in 'Prietpraat' ontelbare moppen, spreuken, gezegdes en andere mooie woorden. Voor elk wat wils, zogezegd.
Een prachtig cadeau, mede mogelijk gemaakt door een aantal bedrijfs- en particuliere sponsors.
Meer over zijn mooie initiatief vertelt Timmermans zelf op zijn website.
Handleiding kind - Sander Hefting
Iedereen zegt altijd: ‘Bij het opvoeden van je kind krijg je nooit een gebruiksaanwijzing!’ Deze handleiding zet alles nu eens wel netjes op een rij.
In duidelijke stappen wordt uitgelegd hoe je kind ‘in elkaar zit’. Wat zit er in de verpakking, hoe hoog is het energieverbruik, hoe werken de onderdelen en de elektrische bedrading, welk onderhoud is nodig en aan welke veiligheidsmaatregelen moet je denken.
De handleiding geeft aanwijzingen over slapen, eten, praten, lopen, zindelijk worden, bewegen, denken, voelen, en nog veel meer. Het beschrijft hoe je je kind op weg kunt helpen een zelfstandig, sociaal en stabiel persoon te worden. Ook bevat het een lijst met bijna 100 gangbare ‘problemen en oplossingen’ waar iedere ouder mee te maken kan krijgen.
De handleiding is samengesteld met de teksten van Opvoedinformatie Nederland, aangevuld met enkele andere bronnen. Deze informatie is gestoeld op wetenschappelijke kennis en wordt gebruikt door de officiële instanties rondom de jeugdgezondheidszorg.
Door de grappige opzet en serieuze inhoud is het een ideaal kraamcadeau voor kersverse ouders.
Met de vele praktische tips is deze handleiding tevens een naslagwerk voor ouders die het even niet meer weten. Zo voorkom je onnodige frustraties en houd je meer energie over voor je kind, je gezin en jezelf.
Van elk verkocht boek schenkt Sander 2 euro aan Save the Children. De paperback bevat 272 pagina's op het formaat 170x240 mm. In elke boekhandel verkrijgbaar.
'Geef niet op! - Titia Muizelaar
Het derde boek van Titia Muizelaar gaat over de tijd dat ze getroffen werd door uitgezaaide borstkanker. Titia beschrijft de verbijsterende maanden die voorafgaan aan de te laat gestelde diagnose. De liefdevolle steun die ze van haar kinderen en familie krijgt, in deze ook voor hun zware tijd. Haar onzekerheid hoe nu verder. De chemotherapie, de bijwerkingen, het bijna opgeven en weer opkrabbelen, haar doorzettingsvermogen om vol te houden. Een tweede tumor bij de kleine hersenstam wordt een jaar later vroeg ontdekt. Onderzoeken en bestralingen volgen.
Op een bijzondere manier werkt ze aan haar herstel, maar ze blijft een chronisch patiënt.
Een deel van de opbrengst van haar boek doneert Titia aan KWF Pink Ribbon Borstkanker.
Handen aan het bed! - Henk Eising
Ex-darmkankerpatiënt André van Duin ontvangt uit handen van auteur Henk Eising het eerste exemplaar van diens boek Handen aan het bed!
Eising is vrijwilliger in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL). Hij vervoert, samen met collega’s, patiënten van de verpleegafdeling naar onderzoeks- en behandelkamers waardoor ze veel werk uit handen van verpleging en radiologie- medewerkers nemen. Mooi en dankbaar werk, maar je maakt wel wat mee op die tochtjes.
Handen aan het bed! beschrijft tal van indringende en ontroerende momenten die onderweg plaatsvonden. Maar ook opmerkelijke levensverhalen, bijzondere mensen en grappige momenten. De humor is namelijk nooit ver weg in het AVL. Daarnaast bevat het boek portretjes van een aantal collega-vrijwilligers. De volledige netto-opbrengst van het boek gaat naar de AVL Foundation.
(Het artikel komt uit het Haarlems Dagblad)
Jan en Loes Gieling kregen twee zonen, Bart en Jelle. Rond hun twaalfde levensjaar kwam er een ommekeer in hun ontwikkeling. Ze kregen steeds meer fysieke problemen. Na een lange zoektocht bleek, dat zij allebei de stofwisselingsziekte Niemann-Pick-c hadden. Ze overleden iets meer dan een jaar na elkaar, Bart werd 27 jaar, Jelle werd 25 jaar. Hun geest bleef helder en hun sterke karakter hield hen goed staande tot het einde.
In deze bundel vertelt Jan Gieling hun verhaal in gedichten, afgewisseld met teksten waarin hij de loop van hun leven, hun ziekte en het uiteindelijke afscheid beschrijft. Daarbij maakt hij op indringende wijze duidelijk welke impact de zorg en het verlies ook voor hen als ouders hebben gehad.
Met dit verhaal wil de schrijver mensen die met verlies, zorg en dienstverlening, mantelzorg, aftakeling etc. te maken hebben, inzicht, hoop en vertrouwen geven, en laten zien, dat er ook genietmomenten zijn, en dat er ondanks beperkingen veel dingen zijn die wel lukken.
Met het kopen van deze bundel steunt u de VKS (Volwassenen, Kinderen en Stofwisselingsziekten, info@stofwisselingsziekten.nl)
‘Mielowiets, het kipje met de mensenvoeten’
In het Gronings vertaald: Mielowiets, lutje hin mit mensenvouten zal als hét gouden ei dienen om de kas te spekken van twee goede doelen nl. Stichting Lutje Geluk, uitjes voor gezinnen die dat zelf niet kunnen betalen en mindervaliden die DelfSail 2021 willen bezoeken. Het idee voor het kinderboek is afkomstig van oud-havendirecteur Harm D. Post (de schrijver van het boek) in samenwerking van Rotaryclubs Groningen Noord en Uithuizen/het Hogeland. Groninger taaldeskundige Fré Schreiber heeft het boek in het Gronings vertaald.
‘Mielowiets, het kipje met de mensenvoeten’ was de hoofdpersoon van de vakantieverhalen die Harm D. Post, zijn beide dochters Nienke en Jolien 30 jaar geleden vertelde. In de tent op de camping voor het slapen gaan beleefde Mielowiets de meest waanzinnige avonturen. Hoe eng ze ook waren, ze liepen altijd goed af. Want het was natuurlijk de bedoeling dat de dochters lekker in slaap vielen. In 2009 zijn deze verhalen van toen in een bijzonder kinderboek verschenen. Vijftien spannende verhalen met prachtige illustraties van Marieke Blankert. Wil je het boek bestellen en de goede doelen steunen, ga dan naar www.mielowiets.nl.
(Overgenomen uit de Eemskrant.nl)
Tineke Huigen: 'Nola, mijn oudste dochter van bijna 23, lijdt aan anorexia nervosa. Dat is verschrikkelijk voor haar, maar ook voor de mensen om haar heen. Dit boek bevat mijn verslag van de gebeurtenissen van de afgelopen vier jaar. Het opschrijven van mijn ervaringen heeft mij enorm geholpen bij de verwerking ervan. Later kunnen Nola en alle andere betrokkenen met dit boek terugkijken op de bijzondere ontwikkeling die wij als gezin hebben doorgemaakt. Veel ouders en naasten van mensen met een eetstoornis zullen herkenning vinden. De worsteling tussen gevoel en verstand, de liefde voor de ‘patiënt’ en de grenzen die je moet bewaken. Het heen en weer geslingerd worden tussen hoop, vrees en vertrouwen. Het leren leven met de onzekerheid of ze weer opstaat wanneer ze valt. Ik heb niet alleen leren beseffen dat ik niet degene ben die voor haar geluk kan zorgen, maar ook dat dit ondanks de pijn een bevrijding kan zijn. Het leven van een ander kun je niet leiden, ook niet dat van je kind. Je kunt hooguit een helper zijn.'
Tineke doneert de opbrengst van haar boek aan het Leontienhuis, een inloophuis voor mensen met een eetstoornis én hun naasten. Het Leontienhuis wil mensen met een eetstoornis motiveren, coachen en begeleiden in de strijd tegen de eetstoornis.
Job en Juultje en de onzichtbare druppeltjes
Neem nu een kijkje in het bladerboek.
In Job en Juultje en de onzichtbare druppeltjes leggen Silvia (schrijver) en Marjolein (illustrator) op een speelse manier uit wat het coronavirus is en hoe ermee om te gaan. ‘Door een herkenbaar verhaal met aansprekende tekeningen snappen kinderen het nut van de maatregelen beter.’ Met de opbrengst van het boek steunen de makers het Rode Kruis. (Inmiddels hebben Silvia en Marjolein al meer dan 3300 euro overgemaakt naar het Rode Kruis!)
Het corona-prentenboek is gericht op kinderen in de onderbouw van de basisschool. Job en Juultje krijgen beiden op hun eigen manier te maken met de gevolgen van het virus. De vader van Job wordt erg ziek en het hele gezin moet in quarantaine. De moeder van Juultje werkt in het ziekenhuis.
In het boek komt duidelijk naar voren hoe het corona virus zich verspreidt en wat kinderen zelf kunnen doen om het virus of mogelijke toekomstige virussen op afstand te houden. ‘Voor kinderen is het een lastige tijd. Ze kunnen niet naar school, niet naar opa en oma, moeten vaak handen wassen en worden gevraagd om afstand te houden,’ zeggen Silvia en Marjolein. ‘Dit boek kan hun ondersteuning geven.’
De makers zijn ervan overtuigd dat het prentenboek voor veel doelgroepen een uitkomst is. ‘Vooral kinderen in moeilijke gezinssituaties, achterstandsleerlingen en kinderen met verschillende culturen en achtergronden hebben baat bij dit boek, maar ook in de geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg kan het van pas komen.’ Daarnaast is het prentenboek een aandenken. ‘Dit boek zal nog vaak tevoorschijn worden gehaald als blijvende herinnering aan deze bizarre corona-periode.’
Zou jij graag meer liefde in je leven willen? Los van het feit of je op dit moment gelukkig of ongelukkig bent, energiek of heel erg moe, een fijne relatie hebt of juist helemaal niet? Dan is dit boek voor jou. Méér liefde in je leven is te leren, te oefenen, te ervaren. Je kunt er af en toe mee bezig zijn, elke dag voor kiezen of zelfs je spirituele pad van maken.
In dit boek lees je tien waargebeurde, meditatieve verhalen.Yvonne schreef de verhalen toen ze voor televisie werkte en in drie jaar tijd vier dochters kreeg. Twee ‘losse’ dochters en een tweeling. In diezelfde periode verloor ze haar zeer geliefde broer, 36 jaar oud. Ondanks alle tranen en de drukte van haar werk en gezin, bleef het pad van liefhebben de meest kostbare weg. Tegelijkertijd gaat dit boek niet over haar als persoon of over haar leven. De liefde zoekt voertuigen om zich te manifesteren en iedereen (zonder uitzondering) kan zo’n voertuig zijn… Let love rule!
Bericht van Jan Terlouw:
Lieve Yvonne,
Je boek. Heel bijzonder. Je probeert het onbenoembare te benoemen en dat doe je heel knap. Jij slaagt erin anderen te laten delen in wat je de essentie van het leven vindt. Warme groet, Jan Terlouw
Yvonne van den Heuvel is oprichter van de Facebook/Instagram pagina ik geloof in Liefde en richtte samen met anderen Stichting ik geloof in Liefde op. Ze is aan de stichting verbonden als ‘bezieler’. Ze spreekt en schrijft graag over geloven in liefde, geeft er beelden aan, regisseert korte films of organiseert vieringen. De complete opbrengst van dit Goede Doelen Boek boek gaat naar projecten die liefde verspreiden.
Het andere recept - 31 Twentse artsen
In Het andere recept van uw dokter staan de lievelingsrecepten van 31 Twentse artsen verzameld. Het kookboek is samengesteld door serviceclub Kiwanis, die hiermee geld wil inzamelen voor Stichting Leergeld. Met de opbrengst wordt de zwemles gefinancierd van zo veel mogelijk kinderen.
Behalve de ingrediënten en bereidingswijze van het gerecht bevat het boekje leuke anekdotes waarom de arts zijn recept nou zo bijzonder vindt of welke leuke herinnering het recept bij hem of haar oproept. Deze kookboekactie richt zich op kinderen met overgewicht. Kinderen met overgewicht hebben al op jonge leeftijd een verhoogd risico op gezondheidsproblemen zoals diabetes, klachten van het bewegingsapparaat, hart- en vaatziekten en psychosociale klachten. Huisartsen en andere werkers in de gezondheidszorg wijzen er terecht op dat overgewicht bij kinderen een groot gezondheidsprobleem betreft. Minder eten en meer bewegen is het advies en dat begint al op de basisschool.
Het grote Vooruit nu Rood-Witten quizboek
De roemruchte historie van PSV is nu vastgelegd in een quizboek met 1275 vragen en antwoorden. De opbrengst van het boek gaat geheel naar KWF Kankerbestrijding.
De titel is: Het grote Vooruit Nu Rood-Witten quizboek. Samensteller van deze bijzondere uitgave is PSV-supporter in hart en nieren Ronald Nijs. Drie jaar lang besteedde hij honderden uren aan het vergaren van talloze wetenswaardigheden over ‘zijn’ club. Ronald: ‘Als je PSV-fan bent en denkt alles te weten over de club, bewijzen de vragen in dit boek waarschijnlijk het tegendeel... Ik daag je uit...’
Vragen over legendarische wedstrijden, vergeten spelers en liedjes bedacht door supporters zorgen ervoor dat dit boek je vele mooie momenten uit de rijke PSV-historie laat herbeleven. Niet alleen de bekende successen passeren de revue. Het boek besteedt ook aandacht aan minder bekende anekdotes en interviewuitspraken. Daarmee vormen de vragen de perfecte input voor jouw spelletjes- en quizavond.
Het boek is door Ronald geschreven als blijk van waardering aan zijn inmiddels overleden ouders. Zijn vader was degene die het PSV-DNA op hem overbracht. Omdat zijn moeder dit jaar aan de verschrikkelijke ziekte kanker is overleden gaat de opbrengst van het quizboek geheel naar KWF Kankerbestrijding. Een prachtig gebaar. De totstandkoming van het boek is mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsors.
Kindje in een potje - Lotte Blijenberg
Een fout in de chromosomen (trisomie 18) van de nog ongeboren Jonathan zet het leven van zijn ouders op zijn kop. Ze moeten een extreem moeilijke keuze maken... Járen had moeder Lotte nodig om deze afschuwelijke gebeurtenis te kunnen verwerken. En nog steeds lopen de emoties hoog op. Kindje in 'n potje is het vrijwel onbewerkte dagboek dat Lotte schreef in de maanden nadat de artsen de rampzalige uitslag van de 20-weken-echo hadden verteld.
Met het boek hoopt Lotte bij te dragen aan een beter begrip van ouders die met een vergelijkbare situatie worden geconfronteerd.
De opbrengst van Kindje in 'n potje gaat naar Lieve Engeltjes, contactgroep voor iedereen die te maken heeft met het verlies van een kind: ouders, broertjes en zusjes, grootouders, maar ook andere familieleden en betrokkenen.
Wat ging er mis in hun mooie villa in het bos en luxe auto’s. Vader werkte hard als oogarts. Moeder was veel weg door haar werk als leidinggevende bij de thuiszorg. Daardoor was het contact meer digitaal dan samen als gezin. Het gebrek aan tijd voor elkaar reageerde moeder af door drank. Vader vermoedelijk door ontoelaatbaar gedrag bij vrouwelijke patiënten en zijn assistente. Hij liep tegen de lamp door de aanklacht van een vrouwelijke patiënt. Zij moest zich helemaal uitkleden voor een oogcontrole…
Klaartje van acht en Gerbrand van twaalf merkten meer dan hun ouders doorhadden. Zij zagen hun agressie toenemen. Ook kregen zij het camoufleren van hun ruzie, door toneelspel, door. Dat veranderde steeds meer. Door groeiende openlijke lichamelijke agressie tussen hun ouders ontspoorden zij op verschillende manieren. Psychische aandoeningen werden op school zichtbaar. Ook groeide hun vatbaarheid voor slechte invloeden van anderen. Gerbrand werd daar slachtoffer van. De liefde van Klaartje voor haar ouders veranderde in wanhoop en grote eenzaamheid. Digitaal contact met haar ouders en broer was nog het enige. Bij allen werd emotie onzichtbaar. Klaartje zag geen uitweg meer om de stilte te verdragen…
Kinderhulp geeft kinderen de kans om als normaal kind op te groeien. Spelen met andere kinderen, zwemles, creatief of sportief zijn, genieten en zelfvertrouwen opbouwen lijkt zo normaal. Voor veel kinderen is dit een droom. Situaties en ontsporing buiten de schuld van deze kinderen maakt hulp voor kinderen vaak hard nodig. Dit verhaal vertelt ouders wat er kan gebeuren als zij het gevoel van hun kinderen uit het oog verliezen door hun eigen zorgen. Het leed voor allen is dan niet te overzien en kinderhulp is vaak als redding onmisbaar…
Leven in reservetijd; omgaan met kanker
Eind 2014 hoorde Jan Oostindie van de internist dat hij binnen enkele maanden aan darmkanker zou komen te overlijden. Jan besloot de strijd aan te gaan met deze dodelijke ziekte en zie, na twee jaar chemokuren en een operatie was zijn lichaam vrij van tumorcellen. Maar een jaar later bleek de sluipmoordenaar opnieuw te hebben toegeslagen, nu in zijn lymfeklieren.
Het eerste deel van zijn ervaringen heeft Jan verwoord in het boek Kanker, de sluip-moordenaar in je lichaam. In het vervolg hierop beschrijft hij wat hem allemaal overkomen is en hoe ik heb leren om te gaan met die rotziekte, die kanker heet. Met dit boek hoopt hij de lezer inzicht te geven in allerlei zaken waar je tegenaan loopt als je met kanker wordt geconfronteerd. De opbrengst van dit boek gaat net als bij de vorige uitgave naar het kankeronderzoek van het MCA te Alkmaar (tegenwoordig Noordwest Ziekenhuisgroep).
Monument voor Maartje - Judith Koorn
Judith Koorn: 'Dit boek is een eerbetoon aan mijn dochter Maartje die zich inzette voor het leven van een klasgenote. Toen zij wist dat ze haar vijftiende verjaardag niet zou halen, schreef zij minister Verdonk een brief: ‘Ik ga dood, er komt dus een plaatsje vrij voor mijn Afghaanse vriendin.’ Na zes jaren steeds andere maar ernstige klachten begrepen de artsen eindelijk dat de klachten van Maartje geen psychische oorzaak hadden. Ze ontdekten een Ewing sarcoom, een zeldzame botkanker op een nog zeldzamere plaats. Hoe kon het dat de artsen zich zo lang om de tuin hadden laten leiden? In dit boek een verklaring en bovendien een betoog voor onafhankelijke diagnose. Ik zocht een verklaring voor de falende diagnostiek. Gelukkig bleken alle artsen achteraf bereid tot een gesprek. Wat is de invloed van een kind met een levensbedreigende ziekte op de verschillende relatievormen? Hoe praten wij over de dood? Welke professionals en vrijwilligers zetten zich in voor ernstig zieke kinderen en hoe doen zij dat? Voor het onderzoek naar zeldzame ziekten is altijd te weinig geld. Daarom gaat de gehele opbrengst van dit boek naar de onderzoekers van Ewing sarcoom in het Radboudumc/Stichting HDKT (Honderd Duizend Keer een Tientje).
Aanbevolen door onder anderen:
- Hugo Heymans, emeritus prof. kindergeneeskunde, tevens oud-directeur van het Emma Kinderziekenhuis AMC; - Harm Kuipers, emeritus prof. bewegingswetenschappen, en voormalig wereldkampioen schaatsen; - Wouter Zuurmond, emeritus prof. anesthesiologie, pijnbestrijding en palliatieve zorg; - Dick van Steenis, conrector scholengemeenschap Broklede; - Peter van Koningsbruggen, huisarts; - Willem Klap, clusterdirecteur basisonderwijs Wereldkidz; - Maartje Hoetjes, kinderverpleegkundige en noodhulpcoördinator Artsen Zonder Grenzen; - Marianne Naafs-Wilstra, directeur Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker; - Vluchtelingenwerk Nederland.
Het duurt even, maar dan heb je ook wat! Twee jaar werkte Margreet Bootsma, onvermoeibaar ambassadeur van GoedeDoelenBoeken en bekend van onder andere Opgefokt en Voetbalfanaten, aan haar nieuwe thriller Thuis.
Een grondige research ging vooraf aan het schrijfwerk, hetgeen resulteerde in een stevige uitgave met als centraal thema de behandeling van gedetineerden ná hun detentie. De opbrengst van het boek gaat geheel naar de stichting Against Cancer, die met grote regelmaat evenementen organiseert voor gezinnen met een kind dat getroffen is door kanker.
Thuis is op 28 januari verschenen tijdens een groots opgezette boekpresentatie in museum De Broekerveiling te Broek op Langedijk. Plaats uw bestelling hier.
Gevangen in geluid - Joan van Baarle
Jarenlang leefde Gaby Olthuis met een ernstige vorm van tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd. Ze hoorde onophoudelijk vier geluiden op verschillende frequenties. Na een lange strijd koos Gaby voor euthanasie. Om meer aandacht en begrip te krijgen voor tinnitus schreef Gaby's moeder, Joan van Baarle, een boek: Gevangen in geluid. Daarin vertelt ze de lijdensweg die haar dochter heeft moeten afleggen. Aan de buitenkant zag je niets aan Gaby, in feite zat ze gevangen in haar hoofd. Niemand kon haar helpen. Uiteindelijk besloot ze een einde aan haar leven te maken. Over Gaby's leven en overlijden is een tv-documentaire gemaakt en nu is er dus het boek, de uitdrukkelijke wens van Gaby om tinnitus meer onder de aandacht te krijgen.
De opbrengst van het boek gaat naar het Gaby Olthuis Fonds dat geld inzamelt voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van tinnitus.
Economie van de Liefde - Mariska Appelman
Mariska Appelman was de jongste vrouwelijke makelaar die in Nederland beëdigd werd. Daarmee trad ze toe tot de wereld van geld, macht en - helaas ook - oneigenlijkheid. Toch blijft het vak haar boeien door het dagelijks contact met mensen. Het gaf haar een belangrijk inkijkje in de huidige samenleving.
Ook de vele reizen naar het buitenland verschaften haar bijzondere inzichten. Haar levenspad ontvouwde haar levensopdracht: het realiseren van een duurzame samenleving. Een lokale economie binnen een dorp dat zelfvoorzienend en lokaal eigendom is. Vanuit het principe Meester-Gezel-Leerling komt ieder individu volledig tot zijn recht. Vanuit een gedeelde waarheid ontwikkelen zij de schijf van vier: onderwijs, gezondheidszorg, ecologie en economie. Samen creëren zij een holistische samenleving met energetisch uitgebalanceerde mensen. Waarin ieders talent werkelijk wordt erkend en waarbinnen zelfverwerkelijking het hoogste doel is. In haar boek brengt Mariska de gedeelde waarheid op tafel voor een gevleugelde samenleving. De opbrengst van het boek gaat naar The Style Foundation, waarmee onderwijsprojecten worden opgezet in Kenia.
Precies een jaar nadat hij de eerste woorden op papier zette zag Arthur Nuttings tweede boek Haldi het levenslicht. De titel is tweeledig. Haldi is zowel de oppergod van het oude rijk Urartu als de naam van het ontvoerde zoontje bij de koninklijke familie. De cover is samengesteld uit foto's van een wormgat tussen twee werelden en een foto van een stenen kist met afbeeldingen van oppergod Haldi, die de auteur maakte in het archeologisch museum in Ankara. Van de opbrengst doneert Arthur de helft aan de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).
(bron: stadburen.nl)
Ben Wansink verdiende zijn sporen in het basisonderwijs en timmert tegenwoordig aan de weg als columnist en dichter. Na zijn succesvolle bundel Mijn Niemandsland verschijnt nu Mijn Levensweg. Geen onderwerp laat Wansink links liggen, hij deinst er niet voor terug de dingen bij naam te noemen. Dankzij sponsoring (door Marieke Neesen-Barten) kost de bundel slechts € 7,50 en het volledige aankoopbedrag komt ten goede van kinderrechtenorganisatie Save the Children.
(bron: Langedijker Nieuwsblad 3 mei 2017)
De dochter van de nieuwe Amerikaanse president heeft heel wat noten op haar zang, maar haar toon is puur gematigder dan die van daddy Donald. Grappig is dat Ivanka daarvoor juist veel kritiek krijgt, terwijl ze het toch goed bedoelt. Weliswaar is op de cover haar naam veel groter afgedrukt dan de titel ('noblesse oblige...'), maar ze schenkt met een even royaal gebaar de opbrengst van haar boek aan een instelling die vrouwen en meisjes stimuleert op eigen benen te staan. Zeg maar: hun eigen broek op te houden. Overigens draagt dit fonds de naam van... juist: Ivanka M. Trump. Maar toch, een donatie van ten minste 425 duizend dollar is niet mis. Nog niet bekend is of en wanneer de Nederlandse vertaling uitkomt. Het boek is een ode aan de ambitieuze, hardwerkende moeder, zoals ze zelf is. Vrouwen die doorzetten en hun passie volgen kunnen hun dromen waarmaken, aldus Ivanka.
Super Sanne en haar bijzondere hartje
Henriëtte Remmerts-Harms schreef en illustreerde een alleraardigst boekje over een meisje dat geboren is met een hartafwijking. Zoiets komt veel vaker voor dan je denkt. De opbrengst van het boekje gaat naar de stichting Hartekind, die door het financieren van onderzoek de overlevingskansen en de kwaliteit van leven van hartekinderen wil verbeteren. Zodat ze weer gewoon kind kunnen zijn!
(Super Sanne en haar bijzondere hartje verschijnt op 18 februari)
Wat zeg je tegen ouders die hun kind hebben verloren? Hoe moeten deze ouders zonder hun zoon of dochter verder leven? Dit boek biedt teksten ter ondersteuning. Het zijn troostende woorden, bijeengebracht door de bekendste rouwbegeleiders van Nederland.
Het boek bevat verhalen van belangrijke rouwdeskundigen als Manu Keirse, Claire van den Abbeele, Riet Fiddelaers-Jaspers, Jan Kerkhof Jonkman en Wout Huizing, bijeengebracht door de samenstellers Marinus van den Berg en Daan Westerink. De verhalen maken duidelijk dat ouders die hun kind verliezen te vaak meemaken dat de naam van hun overleden kind niet meer genoemd wordt. Ze doen in deze bundel de hartverscheurende oproep: noem mijn naam zodat de kinderen blijven voortleven.
De opbrengst van het boek gaat naar de Vereniging Ouders van een Overleden Kind.
Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam heeft patron-cuisinier Gert Blom een boek uitgebracht waarin aan de hand van de verhalen van (oud)medewerkers, foto’s, herinneringen, mediapublicaties en gerechten die Amarone-klassiekers zijn geworden, een tijdreis wordt gemaakt door tien jaar Amarone. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Leontien van Moorsel.
De opbrengst van het boek is bestemd voor het Leontienhuis dat volwassenen en kinderen met een eetstoornis begeleidt.
Lint van Herinnering - Jack Keijzer
Met de dichtbundel Lint van Herinnering wil Jack Keijzer de droom van zijn zoon Remy vervullen. Remy beroofde zichzelf onlangs van het leven. In het boek staan gedichten van bekende Nederlanders, maar vooral ook van nabestaanden van geweldslachtoffers. (Keijzer is voorzitter van de Landelijke Organisatie voor Nabestaanden Geweldslachtoffers.)
En daar kan de familie Keijzer over meepraten. In 2007 werd hun zoon Pascal vermoord bij een drugsdeal. En onlangs overleed hun andere zoon Remy.
Remy wilde graag kinderen helpen in een weeshuis in Zuid-Afrika, dat al jaren wordt ondersteund door de familie Keijzer. Dat gebeurt via de stichting Nomphilo, opgericht door Aty Leegwater uit Oudkarspel om fondsen bijeen te brengen voor Lambano Sanctuary bij Johannesburg, een tehuis voor kinderen met aids. Twintig jaar eerder was de drugsverslaafde dochter van Aty bezweken aan de gevolgen van aids. Dat bewoog Aty ertoe zich in te zetten voor kinderen met aids. Samen met Jack Keijzer riep zij de stichting Nomphilo in het leven, genoemd naar het aidskindje met wie Aty tijdens haar eerste reis naar Zuid-Afrika een bijzondere band kreeg. De opbrengst van Lint van Herinnering gaat geheel naar de stichting Nomphilo. (foto's Vincent de Vries/Rodi Media)
Marion van Wijk op de foto van Vincent de Vries/RM in het Langedijker Nieuwsblad
Marion van Wijk uit Langedijk is één van de MS-patiënten die model stonden in het tweede deel van MS ont-bloot, een prachtige uitgave waarin MS-patiënten deels bloot op de foto gaan en hun verhaal vertellen.
In het Langedijker Nieuwsblad vertelt Marion over de lichamelijke aftakeling die ze de laatste jaren heeft doorstaan en over haar medewerking aan de totstandkoming van het boek. De opbrengst van het eerste deel bedroeg maar liefst 14.000 euro en het vervolg zou dat natuurlijk op zijn minst moeten evenaren. Marion zegt: 'Ik ben zo blij dat ik hieraan heb mogen meewerken. Er is veel geld nodig om deze vreselijke ziekte te bestrijden. Als je MS hebt, word je nooit meer beter.'
Lees hier het hele artikel uit het Langedijker Nieuwsblad.
De opbrengst van het boek gaat naar de stichting MS Research.
Voetbal als medicijn - Piet de Visser en Willem Vissers
Piet de Visser (1934) krijgt nooit genoeg van voetbal. Met het enthousiasme van een schooljongen bereist hij de wereld, altijd op zoek naar die ene speler met uniek talent. Dankzij uitmuntende artsen, maar zeker ook door de morele steun van het voetbal, overwon hij zware ziektes. In zijn biografie Voetbal als medicijn vertelt hij erover. Samen met anderen schetst hij ook een beeld van een kleurrijk voetballeven. Vanaf het bescheiden begin in christelijk Zeeland, tot aan het mondaine heden als scout van Chelsea.De Visser was trainer van IJmuiden tot Doetinchem, van Alkmaar tot Kerkrade en Brussel. Tot hij zijn bestemming vond in het speuren naar talent, vooral in Zuid-Amerika en Afrika. Tussendoor zag hij alle groten der aarde met eigen ogen aan het werk. Van Pelé tot Maradona, van Messi tot Cruijff.
Voetbal als medicijn is dan ook meer dan de beschrijving van een bewogen leven langs de kalklijn. Het is ook een reis langs de piketpalen van de ontwikkeling van het voetbal.
Piet de Visser en Willem Vissers (chef sportredactie de Volkskrant) stellen hun deel van de opbrengst van Voetbal als medicijn beschikbaar aan de Piet de Visser Foundation, die arme jeugd in Ghana de kans wil bieden op een opleiding tot profvoetballer in de academie van oud-PSV’er Godwin Attram in Accra.
Kanker, de sluipmoordenaar in je lichaam - Jan Oostindie
De vooruitzichten waren ruim een jaar geleden, toen ik de diagnose darmkanker kreeg, niet erg hoopvol; ik zou nog maar enkele maanden te leven hebben. Maar nu, ruim een jaar en twintig chemokuren verder, is het tij enigszins gekeerd. Volgens mijn behandelend arts van het MCA in Alkmaar heeft er in mijn lichaam een klein medisch wonder plaatsgevonden, iets dat slechts bij één op de tweehonderd patiënten voorkomt. Genezen ben ik nog lang niet maar het is een stap in de goede richting. Ook wil ik via dit bericht alle mensen bedanken voor hun belangstelling en medeleven. Dit deed mij goed en gaf mij de kracht en de wil om te blijven vechten tegen mijn ziekte.
Ik beschrijf in dit boek wat je moet doorstaan en meemaakt als er een ernstige vorm van kanker bij je is vastgesteld. Ik schrijf in detail over de gehele gang van zaken, vanaf het moment dat er bij mij een tumor is geconstateerd tot aan alle behandelingen die ik heb moeten ondergaan, en de gevolgen hiervan. Maar ook over mijn beleving tijdens de behandelingen en mijn gesprekken met artsen en vele andere medewerkers van het MCA. Dit alles met de hoop dat de zware chemokuren die ik onderging zouden aanslaan zodat ik nog enige tijd op deze aarde mag zijn. Maar ook hoe ik de strijd zowel fysiek als mentaal met deze duivelse sluipmoordenaar in mijn lichaam ben aangegaan. Wat je in mijn ogen wel maar ook vooral niet moet doen. Alles tesamen heeft dit niet alleen een enorme inpact op je privéleven maar ook op allerlei andere gebieden. Zo heb ik gesprekken gevoerd met lotgenoten en besproken hoe je volgens mij de strijd met deze ziekte moet aangaan. Met maar één doel: je ziekte proberen te overwinnen. Dus niet toegeven aan de sluipmoordenaar die je lichaam en je leven wil verwoesten.
De begeleiding en behandelingen op alle afdelingen van het MCA waar ik mee te maken kreeg, waren in één woord uitstekend. Dit heeft mij doen besluiten om van dit boek een goededoelenboek te maken, wat betekent dat de opbrengst van dit boek ten goede komt aan het kankeronderzoek in het MCA te Alkmaar (tegenwoordig Noordwest Ziekenhuisgroep).
Kroniek van de klein bestaan - Ernst Nordholt
Vijftien jaar was Ernst Nordholt verslaggever voor De Telegraaf. Toen kreeg hij de diagnose MS, multiple sclerose. Drie jaar geleden startte hij een blog, waarin hij met humor en ironie schrijft over zijn steeds kleiner wordende wereld. Nordholt is nog maar 51 jaar. Via de Telegraaf-site heeft hij inmiddels 45.000 lezers aan zich weten te binden. Van zijn wederwaardigheden heeft hij nu 200 stukkies gebundeld tot een boek: Kroniek van een klein bestaan. De 'courtage' schenkt Nordholt aan de Hersenstichting en de Stichting MS Research.
Geniet van deze twintig humoristische verhalen, een milde parodie op perfectie, identiteit en westerse idealen. Joyce
Wouters neemt u mee op een verbazingwekkende reis langs luchtkastelen en wereldzeeën. Waartoe leidt de hedendaagse wereldwijde roem en bekendheid in Het jongetje met het hondenhart?
Terwijl in Kvik de verrassende uitkomst van wetenschappelijke experimenten wordt omschreven. Beleef de grenzeloze maakbaarheid van onze maatschappij in Designbaby. Ontdek hoe
dodelijk tuinieren is in Stookje of de fatale perfectie in Doosje. Lees in Gezellig de unieke oplossing voor eenzaamheid in deze individualistische samenleving.
Dobberen wij inderdaad alleen op de oceaan van het leven? Welnee, dat is een misverstand. Zoals Vand ontdekt in het verhaal Waterbubbels zijn we op dit planeetje niet alleen, maar zelfs
allemaal familie van elkaar. Wat een onverwachte en gezellige uitkomst!
De opbrengst van het boek komt ten goede aan de Stichting VOCZ - Opvangcentrum voor dieren uit de vrije natuur in
Noord-Holland.
MensenHandel, de bevrijding van de loonslaven is een pleidooi voor het soort mensenhandel waaraan ondernemers zich absoluut wél schuldig moeten maken. Het soort mensenhandel dat persoonlijke groei stimuleert en (zelf)vertrouwen in individuen en teams kweekt, waardoor organisaties gaan groeien en bloeien. Het soort mensenhandel dat een bedrijf succesvol maakt. Het soort mensenhandel dat mensen op de eerste plaats zet en handel op de tweede. Arbeiders aller landen, verenigt u in mooie Mensenhandel!
Auteur Marnix Geus is medeoprichter en eigenaar van HPB Companies, een verzameling creatieve bureaus. Hij staat in zijn bedrijven vooral bekend als motivator en inspirator. In zijn boek breekt Marnix een lans voor meer werkplezier, autonomie en ondernemerschap op de werkvloer.
Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar CoMensha, de stichting die zich inzet voor slachtoffers van mensenhandel.
Veni, vidi, vici, het verhaal van Jari - Karin Koen-Dop
Karin Koen hield een dagboek bij over de strijd van haar zoon Jari tegen een tumor in zijn schouder. Op eigenzinnige wijze legde zij hoogte- en dieptepunten vast in een ontroerend document. Nuchter en vol trots over de manier waarop haar zoon omgaat met zijn ziekte. De opbrengst van de verkoop gaat naar de stichting Opkikker, de organisatie die Opkikker-dagen organiseert voor gezinnen met langdurig zieke kinderen.
Voetbalfanaten - Margriet Bootsma
Mysterieuze zaken, financiële crisis, intimidatie en vrouwenhandel teisteren voetbalvereniging Grootekans! Kansen voor iedereen, samen lief en leed delen, dat zijn de kenmerken waarmee VV Grootekans zich onderscheidt, maar nu dreigen deze pluspunten de club fataal te worden.
De spelers van senioren-vier en andere vrijwilligers, onder wie clubmoeder Jill, zetten zich bij de club in voor de G-sporters, voetballers met een verstandelijke beperking. De G staat bij Grootekans voor Giganten. Eén van deze Giganten is de sympathieke Jim. Jill helpt hem integreren in het bedrijfsleven maar stuit daarbij op nogal wat tegenslag.
Dan zijn beiden opeens betrokken bij een bloederige moord op het voetbalveld . De ontreddering is groot, maar eendracht en gezond verstand tonen aan hoe een kleine dorpsvereniging toch groot te zijn.
Met de sociale thriller Voetbalfanaten wil Margreet nu aandacht vragen voor de penibele maatschappelijke positie van mensen met een beperking. Door bezuinigingsmaatregelen komen zij steeds verder in de knel, terwijl ze vaak tot veel meer in staat zijn dan wordt aangenomen.
De opbrengst van Voetbalfanaten komt geheel ten goede van de afdeling G-sport van SV Koedijk.
Achtbaan van gevoelens - Martine Delcour
De wereld van Martine stort in als haar zoon Sem van twee met een ernstige nierziekte in het ziekenhuis wordt opgenomen. Met haar gezin belandt Martine in een emotionele achtbaan voor een rit die anderhalf jaar duurt. Dan komt het karretje langzaam tot stilstand. Sem wordt stabiel. Begin dit jaar gaat het opnieuw mis, sterkere medicijnen blijken nodig, Martine maakt zich op voor een tweede rit; zou Sem het lukken weer stabiel te worden?
Opbrengst: onderzoek van de nieraandoening Nefrotisch Syndroom.
De laatste druppel - Betteke Vredeveld
Betteke Vredeveld, vierdejaars student Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, werkte aan jaar lang in Zuid-Afrika met kinderen die beïnvloed zijn door alcoholgebruik tijdens de zwangerschap en meestal lijden aan het Foetaal Alcohol Syndroom Disorder (FASD). Betteke besloot om de kinder met dit syndroom op te zoeken in de sloppenwijken van Zuid-Afrika en ze te fotograferen. Met één doel voor ogen: meer aandacht vragen voor dit syndroom! De opbrengst van dit boek gaat naar SAVE!, een non-profit organisatie die gemeenschappen helpt in Zuid-Afrika.
Betteke is tevens oprichtster van het online platform World Impression.
Koedijk-Santiago in 8 miljoen stappen
Doel: Stichting Michael-Wings
Auteurs: Wim Smit, Harm Draisma, Joop Sinke
Het wonderbaarlijke verhaal van Wim Smit en Harm Draisma, die voor het goede doel gingen lopen naar bedevaartplaats Santiago de Compostella. Kennelijk ga je dingen 'zien' die er niet zijn, als je vele honderden kilometers in de benen hebt. De opbrengst van hun loopactie, die publicitair begeleid werd door Joop Sinke, gaat naar de stichting Michael-Wings, die ijvert voor de installatie van gratis draadloze netwerken in ziekenhuizen.
Larissa en zijn diepste wens - Sabine Gomes Semedo
Opbrengst voor Baby Hope!
Larissa is een mooie, jonge meid die houdt van uitgaan, lekker eten en sterke mannen. Nadat ze gebroken heeft met haar vriend, krijgt ze een serieuze relatie met Denzel. Dan slaat het noodlot toe: Larissa's ex heeft haar opgezadeld met een vervelend souvenir waardoor ze de diepste wens van Denzel onmogelijk kan vervullen. Haar besluit is dramatisch.
De opbrengst van dit boek komt geheel ten goede van Stichting Baby Hope. Stichting Baby Hope zamelt kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Doel is meer hygiëne tijdens bevallingen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby’s levend en wel tegen zich aan kunnen drukken. Stichting Baby Hope, tien jaar geleden opgericht door een moeder die haar ongebruikte kraampakket niet wilde weggooien, is uitgegroeid tot een netwerk van 320 inzamelingspunten door heel Nederland. Daarmee ondersteunt de stichting maar liefst 15 kraamprojecten in 12 landen!
Harps touching hearts - Jervis Groeneveld
De mondharmonica. De eenvoud en oprechtheid van het instrument raakt bij velen een bijzondere snaar.
Vraag eens aan een speler Hoe ben je zo aan de mondharmonica gekomen?, en het levert vaak de mooiste en meest ontroerende verhalen op. Je krijgt onverwachte maar oh zo herkenbare anekdotes over de passie voor het instrument. In dit boek zijn die anekdotes verzameld van grote spelers zoals Toots Thielemans en David Barrett, maar ook van minder bekende amateurs en professionals. Deze verhalen worden zo teruggegeven aan de wereldwijde gemeenschap van mondharmonica-spelers.
Mondharmonica spelen is muziek maken met je adem. Hoe kostbaar dat is, merk je pas als je geconfronteerd wordt met ademhalingsproblemen. De opbrengst van dit boek gaat dan ook naar het Nederlandse Long Fonds vanwege het goede werk dat zij op dat gebied verrichten.
Groot is de schrik voor Susan wanneer ze in haar nieuwe baan in de thuiszorg oog in oog komt te staan met een cliënt die haar nog kent van haar vorige werk en daar een gemeen slaatje uit wil slaan. Om haar carrière te redden neemt ze een beslissing die haar in een lastig parket brengt. En de inbreng van een dubieuze hondenfokker stelt Susan voor een nog groter dilemma: laat ze haar hart spreken of zwicht ze voor de chantagepraktijken? Na haar succesvolle boek Voetbalfanaten levert Margreet Bootsma nu wederom een thriller af met heel herkenbare en actuele thema’s, die een groot publiek aanspreken. De opbrengst van het boek gaan naar de stichting Bultersmekke, een landelijke organisatie die hulphonden opleidt voor mensen met een beperking.
Open & Bloot, dertig mannen en kanker
- Marina Nieuwenhuijs (fotografie)
Na het boek De naakte waarheid, waarin dertig vrouwen openhartig vertellen over kanker, het is nu de beurt aan de mannen. initiatiefneemster van beide boeken is fotografe Marina Nieuwenhuijs. De dertig indringende interviews in het boek namen Alice Bakker Olga Hoekstra en Natasja Bijl voor hun rekening. De opbrengst gaat naar stichting Droomdag, die dagen organiseert voor gezinnen met kinderen van wie één van de ouders langdurig ziek is.